Nacházíte se zde: Úvodní stránka » V Lukavci řešili bilanci KDU ve vládě i krajské volby

V Lukavci řešili bilanci KDU ve vládě i krajské volby

Únor 14, 2016

Lukavec – Po Humpolci se další výroční schůze KDU-ČSL na Pelhřimovsku konala v Lukavci, kde je dlouholetým lidoveckým starostou František Pinkas. Hosty byli krajský zastupitel a lídr Pelhřimovska do krajských voleb Miroslav Houška a předseda pelhřimovských lidovců Jan Matějů.
20160214_115316_x_upr.jpgFrantišek Pinkas informoval o dění v Lukavci, kde se zastupitelstvo mimo jiné snaží podpořit docházku dětí do školy tím, že každý žák na začátku dostane konto s 18 tisíci korunami. Na začátek května se mimochodem v Lukavci opět chystá tradiční oslava Dne matek – a nebude chybět ani přednáška o výchově dětí podle teorie „pevného objetí“ Jiřiny Prekopové. Akci organizuje paní Marta Jelínková.
Miroslav Houška podal informace o dění na celostátní úrovni. Mimo jiné vyjádřil obdiv ministrovi Mariánu Jurečkovi, kterému se narodil už pátý syn – a připomněl i úděl starostů na menších obcích, kteří kolikrát na obecních úřadech musí trávit večery právě na úkor rodin. Vládu ČSSD+ANO+KDU-ČSL Miroslav Houška hodnotí vcelku kladně: „Není tam žádný průšvih, snad vláda doslouží i druhý poločas. Jako lidovci ale bohužel neseme rizika, která jsou nám přičtena a naopak Babišově hnutí ANO tolerována nebo přehlížena. Průzkumy to celou dobu jen potvrzují.“
Jan Matějů seznámil přítomné s nadcházejícími krajskými volbami. Připomněl, že lidovci jsou už druhé období v zastupitelstvu Kraje Vysočina v opozici, a proti silné koalici ČSSD+KSČM se jim nedaří prosadit ani rozumné návrhy – jako třeba nedávný návrh už zmíněného Miroslava Houšky, aby po zkušenosti s loňským suchem kraj posílil dotace pro obce na posílení a obnovu vodních zdrojů. (hm)