Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Schůze humpoleckých lidovců byla ve znamení živé diskuse

Schůze humpoleckých lidovců byla ve znamení živé diskuse

Leden 20, 2016

Humpolec – Stěhování autobusového nádraží, územní plán či poplatek za odpady. To byla jen některá z témat výroční schůze humpoleckých lidovců, která se konala 20. ledna v hotelu Jirmásek.
zprava.jpg Radní a předseda místní organizace Jan Mácha připomněl, že on i další dva zastupitelé za KDU-ČSL byli konzistentní v názoru neprodávat pozemek u nádraží a nezvedat poplatky za komunální odpad. „Zrovna dnes jsem viděl projekt nového nádraží, které bude přímo v areálu ICOMu. A neumím si představit, jak tam lidé budou chodit přes Okružní silnici, kde už tak roste provoz, který ještě zesílí kvůli opravě dálnice D1,“ uvedl Jan Mácha.
Na něj navázal zastupitel Vlastimil Brukner a Vladimír Daněk, kteří vyjádřili obavy z bezpečnosti lidí na zastávce Mléčné lahůdky, která se po zrušení dosavadního nádraží stane jakýmsi „provizorním autobusákem“. Jiný názor měl Josef Zmek, který ale celkově zastupitele pochválil – třeba za podporu místních publikací a také za příspěvky na opravu fary.
Různé názory také zazněly u tématu nového územního plánu. Dále Josef Čech zmínil potřebu oprav Nádražní ulice a Jan Výborný se ptal na výši poplatku za odpad pro seniory a klienty domů s pečovatelskou službou. Co se týká letošních akcí, chtějí humpolečtí lidovci uspořádat karneval, Den matek a grilování s ministrem Jurečkou. Jan Mácha také předal dary těm, kteří letos slaví výročí.
zleva.jpg
Hostem schůze jako nečlenka byla i zastupitelka Dagmar Arnotová, která poděkovala za důvěru a informovala o Tříkrálové sbírce, kterou i letos v Humpolci pořádala, a při které se vybralo 147 tisíc korun, což je o šest tisíc víc než loni. Pořádala i živý betlém, na který Ježíška „propůjčil“ Jan Výborný.
Další host, pelhřimovský předseda Jan Matějů, zmínil to, že v Humpolci i Pelhřimově se po volbách 2014 změnila jednání zastupitelstva tím, že v nich nově zasedá hnutí ANO (Humpolec) a Změna pro Pelhřimov – oběma novým subjektům podle něj často chybí snaha o kompromis, a o to víc je potřeba držet palce výše uvedeným zastupitelům, kteří často nemají jednoduché rozhodování.
Okresní předseda Miroslav Houška, který seděl u stolu s cedulkou „Zde sedává Hliník“, informoval o dění v krajském zastupitelstvu a krajských volbách. „Nikdo z nás nešel do samosprávy, aby nosil nos nahoru, ale proto, aby pomohl svému městu nebo kraji a podobně. Pomozme si navzájem v této práci i třeba sdělením různých názorů, které si pak ve svých hlavách zpracujeme,“ uvedl Miroslav Houška.
(jm, mh)