Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Pelhřimovští lidovci už se připravují na komunální volby

Pelhřimovští lidovci už se připravují na komunální volby

Únor 19, 2018

Pelhřimov - Program a kandidátka komunálních voleb, zpráva o činnosti radnice, ale i výsledek prezidentské volby - to byla témata tradiční výroční členské schůze pelhřimovských lidovců. Pozvání na ni přijali i okresní předseda strany Miroslav Houška a místostarosta města Josef Koch.
imgp7820.JPGSchůzi vedl předseda pelhřimovské KDU-ČSL a člen finančního výboru města Jan Matějů. Informoval o přípravě 21 členné kandidátky (KDU-ČSL chce i letos jít do voleb samostatně) i o “kostře” programu pro komunální volby. Poděkoval Josefu Kochovi za práci na pelhřimovské radnici, dále členům výborů a komisí i všem, kdo jsou ochotní stranu podpořit při volbách. Připomněl i dva úspěchy KDU-ČSL při navrhování osobností na Ceny města (Zdeněk Martínek, Jan Šmíd).
Josef Koch ze zásadních změn ve volebním období 2014-18 zmínil až dvojnásobně zvýšený podíl města na financování sociálních služeb, nové zásady dotací do sportu s důrazem na mládež a také právě uskutečňovaný zákaz výherních automatů. “Část peněz vybraných ze všech výherních automatů je přerozdělovacím systémem přidána do městského rozpočtu, ale když vidím utrpení lidí závislých na automatech včetně celých jejich rodin, tak si myslím, že tyto peníze za to nestojí,” podotkl Josef Koch.
Upozornil také, že město má letos největší investiční rozpočet za poslední roky - nejvíce peněz směřuje na kompletní opravy ulic, opravy silnic a chodníků a také na stavbu kruhové křižovatky u kina Vesmír. Velké finanční prostředky směřují také do oblasti školství.
V diskusi pak členové výboru Karel Kratochvíl a František Čekal zmínili mj. téma architektonických soutěží města nebo osud průtahu městem (I/34-Nádražní) po stavbě západního obchvatu včetně budování cyklostezek.