Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Pelhřimovská radnice přeje hokejistům, stadion bude mít nové šatny

Pelhřimovská radnice přeje hokejistům, stadion bude mít nové šatny

Leden 28, 2016

Pelhřimov – Ani v rozpočtu na rok 2016 město Pelhřimov nezapomíná na podporu kvalitního sportovního vyžití. Z více než 10 milionů korun, určených na opravy městských sportovišť, půjde pět milionů do rekonstrukce zimního stadionu.
imgp5912_pouzit_upr.jpgPod jednou z tribun se vybudují dvě nové šatny, odpovídající současnému standardu. Také se osadí nové moderní osvětlení ledové plochy. Navíc nový provozovatel zimního stadionu, Technické služby města Pelhřimova, plánuje přispět milionem korun na rekonstrukci stávajících šaten a sociálního zařízení, které jsou v zuboženém stavu. Léta zanedbávaný stadion by tak měl prokouknout.
Vzniklo by tak zároveň důstojné prostředí pro všechny, které by stadion v budoucnu hostil. Mohla by mezi ně patřit i Dukla Jihlava, která kvůli chystané velké přestavbě tamního stadionu hledá na jednu až dvě sezóny „azyl“ v okolních městech. Město se této možnosti snaží jít naproti a nabídnout Dukle adekvátní podmínky pro možnou spolupráci.
Investice do hokejového zázemí korespondují s investiční štědrostí letošního rozpočtu. V něm je na investice vyčleněna celá třetina chystaných výdajů. Konkrétně jde o částku 127 milionů korun. Městu se daří, loni předpokládaný schodek 54 milionů korun se nakonec změnil v přebytek 34 milionů korun.
Polovinu z plánovaných letošních investic spolykají rekonstrukce ulic Sdružená – Lesní (u statků) a také dobudování inženýrských sítí v lokalitě Polní Dvůr a Skrýšovská. Mezi největší akce patří spoluúčast města na vybudování kruhové křižovatky v ulici Myslotínská, kde vznikne nový vjezd pro kamiony do neustále se rozrůstajícího Agrostroje.
Jan Matějů, předseda MO KDU-ČSL Pelhřimov