Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Návštěvu Pacovska Vít Kaňkovský završí besedou o zdraví

Návštěvu Pacovska Vít Kaňkovský završí besedou o zdraví

Únor 18, 2016

Pacovsko – Ústav sociální péče Lidmaň, pacovská Charita či Domov důchodců v Proseči – to jsou některé body návštěvy lékaře a poslance Víta Kaňkovského (KDU-ČSL) na Pacovsku. Koná se 25. února.
pacov_beseda_vit_kankovsky.jpg„Chci si vyslechnout, co sociální zařízení v této na první pohled odlehlejší části Vysočiny trápí, a nabídnout jim pomoc při řešení některých problémů – ať už jako poslanec nebo krajský zastupitel,“ uvádí Kaňkovský. Čtvrteční „turné“ mu začne ráno schůzkou s vedením pacovské radnice a zástupci mikroregionu Strážiště.
Poté navštíví Farní charitu Pacov, kde se bude zajímat nejen o změny ve financování sociálních služeb, ale i o terénní péči. Poté si prohlédne podnik DDL Lukavec, největšího zaměstnavatele v regionu. Jeho další cesta pak povede do ÚSP Lidmaň a do Domova důchodců v Proseči u Pošné, kde se dokončuje nový pavilon pro pacienty s Alzheimerovou chorobou.
Návštěvu poslanec završí besedou pro veřejnost na zámku v Pacově v 17 hodin. Jejími tématy bude mj. zdraví, dostupnost zdravotní péče, možnost kamenného hospice na Vysočině a „protikuřácký“ zákon, který poslanec prosazuje. „Jako lékař trvám na zákazu kouření v restauračních zařízeních, který by měl chránit hlavně děti, ale i ostatní nekuřáky. Nechci zasahovat do svobody dospělých, kteří chtějí kouřit, je jejich právem kouřit, chtěli-li to. Velmi mi ale vadí, když svým nešvarem zasahují do svobody těch, kteří kouřit nechtějí a nechtějí sedět v zakouřených prostorech restaurací či v jiných veřejných prostorách, které mají sloužit všem.,“ uvedl Vít Kaňkovský. (tz)