Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Lidovci na Pelhřimovsku podpořili dosavadní vedení. Koalici se STAN respektují

Lidovci na Pelhřimovsku podpořili dosavadní vedení. Koalici se STAN respektují

Březen 31, 2017

Pelhřimovsko – Lidovce na Pelhřimovsku další dva roky povedou předseda Miroslav Houška z Častrova a místopředsedové Jan Matějů z Pelhřimova a Jan Mácha z Humpolce. Čtyři desítky delegátů jim na okresní volební konferenci 31. března v Pelhřimově vyslovily jednoznačnou podporu.
imgp7182.JPGDěkuji za důvěru. Jsem rád, že patřím k lidovcům, kteří mají na Vysočině i v naší zemi svůj význam. Sice nám klesá počet členů, ale v krajských volbách jsme získali víc hlasů než minule. Příští rok chceme udržet v obcích a městech okresu našich 41 zastupitelů - z toho pět starostů. A chceme začít hledat osobnost pro senátní volby 2020,“ uvedl Miroslav Houška.
imgp7172.JPGDalšími členy okresního výboru byli zvoleni: Václav Boháček (Senožaty), Václav Brixi (Horní Cerekev), Jan Brožek (Černovice), Vlastimil Brukner (Humpolec), Miroslav Březina (Pelhřimov), František Čekal (Pelhřimov), Marta Jelínková (Lukavec), Petr Kesl (Pelhřimov), Jan Mazanec (Veselá), Milan Morava (Žirovnice), František Peroutka (Počátky) a František Pinkas (Lukavec).
Jako host na konferenci vystoupil krajský předseda strany Jaromír Kalina, který také zmínil předvolební koalici s hnutím STAN. „Jsme demokratická strana, a proto ji respektuji jako demokratické rozhodnutí. Jsme na začátku cesty, kterou jsme dlouho nešli, a může být krizová, ale každá krize je zároveň výzvou,“ zmínil Jaromír Kalina.
imgp7179.JPGSouhlas s tím, že rozhodnutí o předvolební koalici se STAN je třeba respektovat, pak zazněl i v diskusi. Delegátům se představil i vysočinský poslanec a lídr kandidátky do podzimních sněmovních voleb Vít Kaňkovský.
imgp7196.JPGTyto volby mohou být zlomové. Od roku 1989 nebyla situace v naší zemi, Evropě i ve světě tak složitá. Přesto věřím, že svůj osud stále z velké části máme ve svých rukou. Nejsem sebeprezentační politik, který bouchá do stolu, ale svou silnou stránku vidím v umění vyjednávat a ve zdravé neústupnosti,“ sdělil Vít Kaňkovský.
Delegáty pozdravil i člen celostátního výboru Jan Kasal. „Nesmíme se moc zabývat sami sebou. Musíme mít na paměti, že program KDU-ČSL není dobrý jen pro nás, ale pro celou společnost - i pro lidi, kteří nás nevolí nebo nás nemají rádi. A to by měla být naše základní motivace,“ řekl Jan Kasal.